Adela Simon Pera (1919-1979)

Mare de la infermeria moderna

Abans dels 18 anys va ser admesa com alumna a la prestigiosa Escola d’Infermeres de la Generalitat de Catalunya, on es va formar com a infermera durant els  anys de la Guerra Civil sota la influència positiva de Manolita Ricart.

En acabar la guerra, el seu títol no tenia validesa i per poder treballar va haver de tornar a estudiar, aquesta vegada la carrera de practicant, a la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona.

La situació de la infermeria no era molt bona a Catalunya per a una professional formada amb directrius modernes i la dictadura tampoc va ajudar, així que es va traslladar a Anglaterra, on va exercir durant alguns anys.

Finalment va tornar a Barcelona, liderant la modernització de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, passant d’un model basat en la caritat a un model professional i canviant a un model de medicina basat en un sistema d’atenció 24 hores.

Adela Simon va sertambé va ser la responsable de posar en marxa les primeres unitats d’infermeria per àrees d’especialització, com ara cures intensives, urgències o pediatria.

Paula Bernal (2024- 3r A2)

Deja un comentario