Alice Stebbins Wells (1873-1957)

Primera dona policia a EEUU

Amb estudis de teologia i criminologia és la primera dona policia designada al Departament de Policia de Los Angeles,EEUU. Va arribar al càrrec després que 100 ciutadans de Los Ángeles signessin una petició per demanar a l’alcalde que la contractessin com a oficial de policia. La petició va tenir èxit i el nomenament es va fer el setembre de 1910.

Tot i que Wells era la primera policia a Estats Units, es limitava a activitats socials, incloent la supervisió d’àrees públiques com pistes de patinatge, cinemes i sales de ball.

En ser nomenada policia no va rebre uniforme, només una placa, pel que molts pensaven que Wells havia agafat la placa del seu marit i es feia passar per policia utilitzant-la, això va fer que el departament fes una placa especial de dona policia.

El 1915 va crear l’Associació Internacional de Dones Policials i va viatjar donant conferències als departaments de policia i al públic en general, argumentant que més dones oficials ajudarien a fer carrers més segurs, millorar les condicions socials i augmentar el benestar general de les ciutats.

És també coneguda la seva defensa de la idea que, a l’hora de supervisar nens, les dones policies els comprendrien i els tractarien millor que els homes policies.

Marta Garzón (2021 – 3r A4)

Deja un comentario