Betty Friedan (1921-2006)

Escriptora i activista feminista

Betty Firedan va ser una psicòloga social i reconeguda escriptora i activista de la dècada dels 60 i 70. Quan estava esperant el seu segon fill, Betty va ser acomiadada. Es va dedicar llavors a tenir cura de la família, mentre feia alguns treballs com a periodista.

Entre aquestes feines, va fer un qüestionari a les seves antigues companyes d’estudis i va descobrir que compartia amb la majoria de dones la insatisfacció per la vida que portaven.

En aquestes entrevistes les dones manifestaven símptomes de depressió, ansietat, alcoholisme i, fins i tot, idees suïcides. Amb aquesta  informació va escriure un article que, cinc anys després, es convertiria en el seu llibre «The Feminine Mystique» (1963).

Va posar aquest nom al llibre perquè promovia la idea que la realització de la dona no es troba exclusivament en ser esposa  i mare. Aquest llibre és considerat un punt d’inflexió en el moviment feminista i la va convertir en una de les feministes més reputades del món.

Friedan va ser una figura central en la formació de l’organització feminista NOW (National Organization for Women), entitat de gran influència i lideratge en el moviment feminista de l’època, desafiant les expectatives tradicionals de gènere i defensant la igualtat de drets i oportunitats.

Candela Sillero (2024- 3r A3) 

Deja un comentario